Värikynät

Viikon kuva 12/20, värikynä

Nyt on mennyt reilu viikko, kun havahduin koronavirukseen. Kävin kaupassa ja osa hyllyistä oli tyhjiä. Asiakkaiden kärryt sen sijaan olivat aivan täynnä, kuin joulun aikaan. Ja nyt oli arkipäivä.

Vessapaperin hamstraamisesta tuli päivän vitsi. Uutisissa virus on ollut pääaihe jo pitkään ja media on täyttä eri näkökulmia sairauden etenemistä ympäri maailman. On hyvä taas todeta, että asioilla on tapana järjestyä.

Nyt on hyvä aika keskittyä kotoiluun ja kaikkeen kivaan mitä ympärillä on. Vaikka sitten väreihin. Kaivoin Derwentin värikynälaatikon esiin ja mietin, miten niitä voisi kuvata. Ehkä kehänä, jolloin eri värit tulevat keskelle. Mitkä värit? Päävärit, ehkä pää- ja vastavärit. Päädyin helpoimpaan ratkaisuun ja otin värit järjestyksessä kotelosta. Näin saatiin väriharmonia.

Inktense-puukynissä on voimakas väri ja niitä sanotaankin mustevärikyniksi. Värejä voi sekoittaa keskenään siveltimen avulla, jolloin ollaan jo lähellä vesivärijälkeä. Kuivuttuaan väri on vedenkestävä.

Aivan loistavat värit vaikka kalligrafian yksityiskohtiin ja piirtämiseen, kuvittamiseen. Joku sanoi, että tärkeintä on pitää kynät terävinä. Teroittimet esiin siis!

Edellisen viikon kuvan löydät täältä.

Jätä kommentti