Trash-kukkakimppuja

Järvenpään Kukkatalossa oli tänään Workshop trash-kimpuista. Ideana oli hyödyntää kukkakaupan hävikkikasveja ja antaa niille uusi elämä. Vaihtoehtoina oli tehdä minikimppu, kranssi tai kukkasormus.

Toisen kurssilaisen tekemä kukkasormus

Ostan melko usein neilikan tai jonkun muun yksittäisen kukan pieneen Pentikin Hertta-maljakkooni. Joskus otan siihen jotain vihreää kaveriksi, mutta usein kukka on ihan itsekseen ilonani.

Neilikka on kiitollinen tiukan budjetin kukka. Ei maksa mammonia, mutta kestää hyvin. Värivalikoimaa ja kokoa on monenlaista. Äiti joskus aikoinaan sanoi, että pitää neilikoista. Niin minäkin.

Toinen symppis on gerbera. Olen kokeillut niitä ruukkukasvinakin, mutta en ole saanut menestymään. Tosin en olekaan kovin etevä kukkien kanssa.

Workshopissa tein pienen kimpun Hertta-maljakkooni ja vielä pienemmän Iittalan Kastepisara-tuikkukippoon. Niitäkin on tullut kerättyä monenvärisiä, joten on kiva yhdistellä lasin värejä kukkien ja pöytäliinan tai servettien väriin. Näin tuikkukipot ovat käytössä myös silloin, kun kynttilöiden poltto on vähäistä.

Innostuin jo hieman, että voisin kysellä jatkossakin trashkukkia pikkukimppuihin, mutta se ei ehkä ole mahdollista. Mutta aina voi kysyä!

Jätä kommentti