Sieni-proscuittopasta

Syksyn herkkuja

1 l puhdistettuja kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita

2 kesäsipulia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

2 dl kasvislientä

2 dl ruokakermaa

200 g lehtikaalia

80 g ilmakuivattua kinkkua

suolaa

mustapippuria myllystä

timjamia

pastaa

Pilko sienet ja paista isolla pannulla, kunnes neste on haihtunut.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle öljy sekä sipulit ja timjami. Paistele 2–3 minuuttia sekoitellen.

Kaada pannulle kasvisliemi ja kerma. Kiehauta seos. LIsää revitty lehtikaali ja hauduta hetki.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kastikkeeseen. Mausta pippurilla ja suolalla.

Hienonna kinkku ja lisää se pannulle. Tarjoa sellaisenaan tai raastetun parmesaanin kanssa.

Alkuperäinen ohje: Helsingin Sanomat 9/2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *