Kaalipata

1 kg valkokaalia

4 porkkanaa

2 sipulia

voita paistamiseen

0,5 dl puuroriisiä

3 dl vettä

400 g naudan jauhelihaa

3 rkl tummaa siirappia

2 tl meiramia

mustapippuria

2 tl suolaa

Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja pilko sipuli Yrttileikkurissa. Ruskista kaalia ja sipulia kattilassa voissa.

Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi MandoChefillä. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.

Lisää puuroriisi ja vesi.

Ruskista pannulla jauheliha ja lisää seokseen.

Mausta pata suolalla, siirapilla, mustapippurilla ja meiramilla. Halutessasi voit lisätä lihaliemikuution.

Anna padan hautua hiljalleen kannen alla n 30-40 minuuttia tai kunnes riisit ovat kypsyneet. Sekoita seosta ajoittain ja tarkkaile nesteen määrää. Lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *